עיצוב משרדי BBC north

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
31 בדצמבר 2011

לא מעט פרויקטים מעוררי השראה מעטרים את ההיסטוריה של ה BBC, הבניינים של BBC north הם בלי ספק חלק מאותם הפרויקטים. הסיבה המרכזית להקמת מוקד קריאייטיב בצפון אנגליה לא היתה, לפזר את אגרת השידור באופן שווה בכל רחבי הממלכה, מן הסתם, אלא על מנת להתקרב לקהלי יעד נוספים באיזור הצפוני.

תוך כדי מינוף החיוניות שבמרחבים המשותפים, עיצוב המשרדים של BBC north תוכנן כך שכל החיוניות הזו תישמר בחלל ותייצר יותר אפשרויות מפחות מקום. עיצוב משרדים שמאופיין בסגנון המתרכז בגינות ופחות מתרכז בשולחנות עבודה. במשרדים מגוון רחב של סביבות עבודה ייעודיות שיתמכו בעובדים בסוגים שונים של פעילויות שמאפיינות אנשי קריאייטיב: ישיבות צוות, שיחות טלפון, שיחות בריף, עדכון סטטוס בפייסבוק או טוויטר, כתיבת מאמר לבלוג או עריכת תכנים. עיצוב פנים המשרדים מאפשר להם אפילו לשמש כסטודיו למגוון רחב של שידורים.

ה"מיטינג פודס", גינות פנימיות, שהן לב ליבו של אחד משלושת הבניינים במרכז המדיה, יצרו בעצם את צורתם הייחודית של המשרדים של BBC north. השימוש בחללים ה"מתים", לצד הגינות שצרים מידי עבור שולחן עבודה או חדר – לצורך התאים הצבעוניים שמדמים באופן ויזואלי פיקסלים של מסך, ברמה הפרקטית יוצר חללים מסוגים שונים. מצד אחד נוצרים חללים קטנים יחסית בהם אפשר לבצע את הישיבות או שיחות הטלפון שהזכרנו בפסקה הקודמת ומצד שני נוצר חלל מרכזי עצום ומרהיב שכל החללים משקיפים עליו ונהנים מהנוף שהוא מהווה.
בעצם הרעיון המרכזי איתו הלכו המעצבים שתכננו את עיצוב משרדי BBC north היא לייצר סביבה שתעודד עבודה אפקטיבית ויצירתית בפחות שטח. התוצאה מול עיניכם.