עיצוב, שיפוץ ופרוגרמה חדשה לבית בהוד השרון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest

כמו בהרבה משפחות, שכשהילדים  גדלים, הצרכים משתנים. בעלי הבית תכננו לעבור לדירה בתל אביב, כאשר הילדים יפרחו מהקן. אבל בינתיים הבית לא התאים לצרכים שלהם, והם רצו להתייעץ האם כדאי להשקיע כסף בשיפוץ. היו להם כמה בעיות מציקות –  שביל הכניסה המקורי לבית היה לא מזמין, התאורה בגינה לא היתה מוצלחת. ארונות המטבח וכל מראה הבית היה לא עדכני, חלוקת החלל לא התאימה למשפחה עם הבוגרים. 

  • הפרויקט: בית בהוד השרון
  • שטח: 360 מ"ר
  • מיקום: רמות השבים

אני לא יועצת נדל"ן אבל יודעת משהו ​לגבי השקעה, הבית לאחר השיפוץ יוכל להימכר בקלות רבה יותר ויחזיר את ההשקעה, כשמשקיעים בתבונה. לעבור למקום חדש עולה כ 12% עלויות עקיפות וגם אז צריך התאמות. אם אוהבים את המיקום, וניתן להתאים את הבית ולהפוך אותו להיות הבית שכיף לגור בו, אז ממש שווה.

אני תמיד מזמינה את הלקוחות שלי לחלום ולשתף אותי בחלום שלהם. לנסות לפתור את הבעיות, כך שהבית יתאים לצרכים שלהם ולא להיפך ובתקציב מתאים. אז מסתבר שהם חלמו על רצפת פרקט, מטבח גדול, בית פתוח, פינת טלויזיה גדולה והרבה איפסון וגם על מראה תעשייתי.

לאחר עיון מעמיק בתכניות המקוריות של הבית, הצעתי להם פרוגרמה חדשה: שימוש בסלון כחדר אירוח וגם כחדר משפחה, הזזת השירותים לאיזור פנימי ללא חלון. החלפת/שיפוץ כל הדלתות כך שכיוון הפתיחה יהיה מתאים לצרכים שלהם ורצפת פרקט. עם התכנית הזאת יצאנו לדרך. כמובן שהיה צורך לבדוק את התכנות התכנית, כולל הזזה של הקמין שעמד במטבח.

ההעזנו להכניס בעיצוב המטבח מיש-מש של ישן וחדש. תעשייתי ופרובנסי. קיר המקרר כולו מנירוסטה, משטח העבודה העשוי בגרנית פורצלן שהינו גם חזק ולא שרית וגם נראה מעולה בקומבינציה הזאת עם ברז התעשייתי ומשלימים את המראה, חלונות החלונות המקוריים בצבע כחול כהה. ובניגוד למודרני, האח השחור עם הארובה שהוסטה למיקום חדש מאחוריו קיר אבן לא מטוייחת, הפרקט הכאילו עתיק וארונות המטבח בסגנון פרובנס, ואת התמונה משלימים כסאות בר כחולים, ומנורות האי במרחקים לא שווים. דלת החניה גם היא הוחלפה והארונות הישנים מפארים עכשיו את החניה.

לקוחות הם תמיד ההשראה שלי. במקרה הזה הלקוחה העדיפה בתחילת הדרך מטבח בצורת "ר". אולם בהשראת פינטרסט, החלטנו על מטבח בצורת 2 קווים ורטיקליים.

המטבח הינו גולת הכותרת אבל לא רק. עם ידיות ברזל, משטח גרניט פורצלן ומגירות בגדלים משתנים, בתוספת מקרר נירוסטה מייצרים מראה תעשייתי רך. הארונות במרכז החלל בגובה השיש. 

הארון החשמל המקורי, נשאר במיקומו המקורי, על מנת שלא ליצור עלויות מיותרות. בקיר הרחוק מהמטבח, שהפך להיות קיר השירותים. בצד שקרוב לחניה ולקיר המקרר, נוצר איזור שבו ניתן היה לשים ארון מזווה עבור כלים ואיפסון מזון. חיפוי העץ ולוח הכתיבה השחור, בעצם מסתירים את ארון החשמל המכוער והישן שעמד שם. כך הפכנו לימון ללימונדה.

הסלון בתוספת טלויזיה שמוצבת בקיר, עם זרוע, כך שלא תסתיר את הנוף ולא את המטבח. אומנות עכשיות ותאורה תאומת את הטעם של בעלי הבית. כריות חדשות בצבעוניות רכה, כתוספת לספה והשולחן שנשארו מלפני השיפוץ.

קמין בחזית וארובה בחזית ומאחוריו שירותי האורחים, בעיית האיפסון נפתרה ע"י ארון גדול וארונות המטבח הישנים בחניה.

הגינה – כך נראה שביל הכניסה. לא ניתן היה לשנות את הטווי ולעקל אותו. השער הוחלף לדלת ברזל ודלת הכניסה לבית בצבעים דומים. השביל רוצף בפישבון וטוייח בצידי השביל. תאורה הוספה למדרגות, כמו גם לעמודים הנושאים את הקומה העליונה. אדניות ירוקות וצמחיה צבעונית, נותנות הרגשה טובה.

נגרות: דני הנקר 

תמונות: אבישי פינקלשיין

ככה זה היה נראה לפני השיפוץ

אם גם אתם רוצים עיצוב בית או עיצוב משרד מא' ועד ת'

סטודיו אורנה ברקת